makaron orzo

makaron orzo wykorzystuje się do zup warzywnych i nie tylko. Przypomina on kształtem i wielkością ziarno ryżu lub jęczmienia. Dzięki swojej konsystencji makaron orzo jest delikatny i drobny. Ma bardzo dobrą jakość. 

makaron orzo

Przepisy, w których można wykorzystać makaron orzo

makaron orzo będzie doskonały do zup warzywnych, mięsnych, rybnych i innych. Będzie ogólnie świetnie komponował się z wieloma rodzajami zup, a także sosami – na przykład krewetkowym. Oczywiście nie można pominąć zup grzybowych, które także będą świetnie smakować z makaron orzo. makaron orzo będzie również doskonały do sałatek z makaronem, ponieważ będzie delikatny, a więc z pewnością nie zepsuje żadnej, a doda jej kaloryczności i pysznie podbije skład pozostałych składników. Można również makaron orzo dodać do mięs. Np. różnych pieczeni, z kury czy wieprzowiny, do których dodajemy sos. Można śmiało dodać makaron orzo również do gulaszy, które idealnie zagęści i sprawi, że będą miały ciekawy i niebanalny smak, który rozkocha w sobie wszystkich smakoszy kuchni polskiej.

makaron orzo – alternatywa dla ryżu w zupach?

Choć makaron orzo rzeczywiście wyglądem przypomina ryż, to jednak nie można zapominać że to wciąż makaron, a więc smakuje zupełnie inaczej. Dlatego warto się zastanowić, czy aby na pewno będzie się komponował ze składnikami wybranego przez nas dania. Nie zawsze te smaki będą obojętne dla danego dania. Natomiast makaron orzo rzeczywiście w wielu daniach może zastąpić ryż, gdyż ma delikatny smak i z pewnością nie zepsuje naszej potrawy. 

Dowiedz się więcej: https://ekochatka.pl/makaron-semolinowy-orzo-bio-400-g-la-bio-idea,10022